Συχνές Ερωτήσεις

1) Ποιες ώρες γίνονται τα μαθήματα;

Τα μαθήματα γίνονται κυρίως το πρωί, από τις 9:00 μέχρι τις 2:00 το μεσημέρι. Πολλές φορές για την καλύτερη εξυπηρέτηση των μαθητών καθώς και τη λειτουργία του Κέντρου προσφέρονται και απογευματινά μαθήματα περίπου από τις 4:00 το απόγευμα.

 

2) Μπορώ να παρακολουθήσω Κανονικά μαθήματα όλο το χρόνο;

Τα κανονικά μαθήματα προσφέρονται μόνο δύο φορές το χρόνο ενώ τα εντατικά όλο το χρόνο. Ξεκινούν την τρίτη εβδομάδα του Ιανουαρίου και την τρίτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.

 

3) Πόσες εβδομάδες μπορούν να διαρκέσουν τα εντατικά μαθήματα;

Συνήθως διοργανώνονται για δύο έως τέσσερις εβδομάδες αλλά μπορούν να προσφερθούν εντατικά μαθήματα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ανάλογα με το στόχο και τη διαθέσιμο χρόνο του ενδιαφερόμενου σπουδαστή.

 

4) Πόσο γρήγορα μπορώ να μάθω Ελληνικά;

Εξαρτάται σε ποιο επίπεδο θέλει να φτάσει κάποιος. Κατά κανόνα ένας αρχάριος σπουδαστής μετά από δύο εβδομάδες εντατικού προγράμματος θα μπορεί να διαβάσει, να γράψει και να επικοινωνήσει χρησιμοποιώντας απλές εκφράσεις.

 

5) Είμαι αρχάριος στα ελληνικά. Πως θα κάνω τα μαθήματα αφού δεν καταλαβαίνω καθόλου την ελληνική γλώσσα;

Όλοι οι καθηγητές του Κέντρου μας είναι γνώστες της αγγλικής και άλλων ξένων γλωσσών.

Αν και η γλώσσα υποστήριξης στα μαθήματα είναι η αγγλική, μπορεί κατά περίπτωση να χρησιμοποιηθεί υποστηρικτικά άλλη ξένη γλώσσα αν και όποτε κριθεί απαραίτητο κατά τη διδασκαλία.

 

6) Το Κέντρο κλείνει κάποιους μήνες το καλοκαίρι;