Μεταφορές στην Κρήτη

Το Κέντρο μπορεί να ρυθμίσει το θέμα της μεταφοράς του σπουδαστή από και προς το αεροδρόμιο με ταξί. Ενημερώστε μας έγκαιρα και δώστε μας την ακριβή ώρα άφιξης (ή αναχώρησής σας), την αεροπορική εταιρία και τον αριθμό της πτήσης σας.

Στα Χανιά μπορείτε να έρθετε με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

Με πλοίο από τον Πειραιά:

Aπό τον Πειραιά για το λιμάνι της Σούδας αναχωρεί καθημερινά πλοίο στις 9:00 το βράδυ. Διάρκεια ταξιδιού 10 ώρες περίπου. Το λιμάνι της Σούδας βρίσκεται 7χλμ ανατολικά των Χανίων.

Με αεροπλάνο:

Από την Αθήνα υπάρχουν πτήσεις καθημερινά για το αεροδρόμιο των Χανίων με την Ολυμπιακή Αεροπορία, την Aegean Airlines και άλλες εταιρίες. Aκόμα υπάρχουν πτήσεις από τη Θεσσαλονίκη για τα Χανιά δύο φορές την εβδομάδα. Ακόμα υπάρχουν αρκετές απευθείας πτήσεις από μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις που φτάνουν στο αεροδρόμιο των Χανίων* κυρίως από τον Απρίλιο ως τον Οκτώβριο.

* Το αεροδρόμιο των Χανίων βρίσκεται μόλις 13χλμ από το κέντρο της πόλης.

Με λεωφορείο: (από Ηράκλειο ή Ρέθυμνο):

Υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια λεωφορείων από το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο για τα Χανιά. Την τουριστική περίοδο τα δρομολόγια είναι πολύ πυκνά.

  • Ρέθυμνο - Χανιά: 58 km
  • Ηράκλειο - Xανιά: 140 km

Aπό τις Κυκλάδες στην Κρήτη:

Από τον Απρίλιο ως τον Οκτώβριο υπάρχουν πλοία που συνδέουν ακτοπλοϊκά το Ηράκλειο και τον Άγιο Νικόλαο με πολλά νησιά των Κυκλάδων.

Σύνδεσμοι: Εγχώριες ιστοσελίδες αεροπορικών εταιρειών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κλείσετε τα εισιτήριά σας:

You are here Home > Μεταφορές