Όροι Συμμετοχής στα Προγράμματα

Κατανοώ και αποδέχομαι τα εξής:

 1. Τα εντατικά μαθήματα πραγματοποιούνται από Δευτέρα ως Παρασκευή, από τις 9 το πρωί και από τις 4:00 το απόγευμα, κάποιες ημέρες, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του προγράμματος του Κέντρου.
 2. Το πρόγραμμα των ιδιαίτερων μαθημάτων ορίζεται μετά από συνεννόηση με τον καθηγητή.
 3. Η διδακτική ώρα διαρκεί 50 λεπτά.
 4. Σε περίπτωση σχηματισμού τμήματος με δύο σπουδαστές αντί για τον ελάχιστο αριθμό των τριών, οι ώρες μαθημάτων περιορίζονται στις τρεις την ημέρα αντί για τέσσερις χωρίς να μεταβληθεί το κόστος του προγράμματος (σύνολο 30 διδακτικών ωρών για τις δύο εβδομάδες). Αν ένας μόνο σπουδαστής εκδηλώσει ενδιαφέρον για ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, είναι στην ευχέρεια του Κέντρου να αποφασίσει αν θα πραγματοποιήσει το πρόγραμμα ή όχι. Σε αυτή την περίπτωση οι ώρες περιορίζονται σε δύο ημερησίως αντί για τέσσερις (σύνολο 20 διδακτικών ωρών για τις δύο εβδομάδες) στην ίδια τιμή.
 5. Το Κέντρο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για ατύχημα, ασθένεια, κλοπή ή απώλεια προσωπικών αντικειμένων κατά τη διάρκεια των μαθημάτων ή των άλλων προσφερόμενων δραστηριοτήτων.
 6. Μαθήματα που δεν πραγματοποιούνται λόγω επίσημων αργιών αναπληρώνονται άλλες ημέρες μόνο αν πρόκειται για εντατικό πρόγραμμα ή ιδιαίτερο. Επίσημες αργίες στην Ελλάδα τηρούνται οι εξής: Καθαρή Δευτέρα (κινητή εορτή), 25η Μαρτίου, 1η Μαΐου, του Αγίου Πνεύματος (κινητή εορτή), 15η Αυγούστου και 28η Οκτωβρίου. Το Κέντρο είναι επίσης κλειστό δύο εβδομάδες για τα Χριστούγεννα και δύο εβδομάδες για το Πάσχα.
 7. Το έντυπο εγγραφής πρέπει να έχει φτάσει στο Κέντρο ταχυδρομικά, με φαξ (+30 2821 055673) ή με e-mail lexis@cha.forthnet.gr ή μέσω της ιστοσελίδας του Κέντρου , το αργότερο 25 ημέρες πριν από την έναρξη του προγράμματος. Προσωπικές επιταγές και ταξιδιωτικές επιταγές δε γίνονται δεκτές. Η οριστική εξόφληση πρέπει να πραγματοποιηθεί μέσα στην πρώτη εβδομάδα του προγράμματος. Το Κέντρο επιβεβαιώνει την εγγραφή ,αφού λάβει συμπληρωμένη τη φόρμα , και αφού επιβεβαιώσει η τράπεζα την προκαταβολή του σπουδαστή στο λογαριασμό του Κέντρου.
 8. Τα τραπεζικά έξοδα επιβαρύνουν σε κάθε περίπτωση αποκλειστικά τον σπουδαστή. Μπορείτε να δείτε τις λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τους όρους των συναλλαγών http://www.alpha.gr/page/default.asp?id=27&la=
  Για πληρωμές μέσω pay pal οι τυχόν χρεώσεις επιβαρύνουν το σπουδαστή. Για πληρωμές μέσω πιστωτικών καρτών 2% του συνολικού ποσού χρεώνεται στον φοιτητή.
 9. Κρατήσεις μπορούν να αλλάξουν το αργότερο 25 ημέρες πριν από την έναρξη του προγράμματος. Παρακαλώ για τα στοιχεία τις τράπεζας του κέντρου μας, επικοινωνήστε μαζί μας.
 10. Ακύρωση συμμετοχής: Το σύνολο των καταβληθέντων διδάκτρων επιστρέφεται όταν η ακύρωση γίνει το αργότερο 25 ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης του προγράμματος. Εάν υπάρξει ακύρωση σε λιγότερο από 25 ημέρες από την έναρξη του προγράμματος δεν επιστρέφονται δίδακτρα αλλά ο σπουδαστής διατηρεί το δικαίωμα επανεγγραφής μέσα σε διάστημα ενός έτους. Το ποσοστό επιστροφής χρημάτων για ακυρώσεις διαμονής εξαρτάται από το ξενοδοχείο. Ο σπουδαστής ενημερώνεται λεπτομερώς αφού επιλέξει το ξενοδοχείο που επιθυμεί και πάντα πριν από την τελική κράτηση.
 11. Η αναβολή  ιδιαίτερου μαθήματος: θα πρέπει να γίνεται εγκαίρως, αν είναι δυνατόν μία μέρα νωρίτερα. Αν αυτό δεν είναι εφικτό εξαιτίας έκτακτου  περιστατικού, θα πρέπει  να ενημερώνεται ο καθηγητής τουλάχιστον 4-5 ώρες  νωρίτερα για την αναβολή του μαθήματος. Σε περίπτωση μη ειδοποίησης ή καθυστερημένης ακύρωσης, το προγραμματισμένο μάθημα δεν αναπληρώνεται.
 12. Καθυστερημένη άφιξη ή πρόωρη αναχώρηση του σπουδαστή δε δικαιολογεί καμία μείωση στο κόστος της διαμονής ή των προγραμμάτων.