Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας & Πολιτισμού Λέξις

Θέση και εγκαταστάσεις

chania_city/splantzia-lexis.jpg

Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού «Λέξις», λειτουργεί στα Χανιά από το 2000. Βρίσκεται στην ιστορική πλατεία της Σπλάντζιας, 5’ λεπτά με τα πόδια από τη Δημοτική Αγορά των Χανίων, πολύ κοντά στο Ενετικό Λιμάνι και μόλις λίγα λεπτά από την καρδιά της σύγχρονης πόλης και το εμπορικό κέντρο.

Η Σπλάντζια ήταν η τούρκικη συνοικία των Χανίων, το κεντρικό σημείο συνάντησης των Τούρκων, κάτι αντίστοιχο με το «Συντριβάνι» το οποίο ήταν σημείο συνάντησης των Χριστιανών.

Σήμερα, η Σπλάντζια είναι από τις πιο ελκυστικές συνοικίες των Χανίων. Η πλατεία της με τα πανύψηλα δέντρα και τα παραδοσιακά καφενεία συγκεντρώνει κόσμο όλων των ηλικιών. Στην ανατολική πλευρά της δεσπόζει η ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Νικολάου πλάι στον χαρακτηριστικό για την πόλη μουσουλμανικό μιναρέ.

Το Κέντρο «Λέξις», βρίσκεται στον πρώτο όροφο ενός κτιρίου, στο κέντρο της πλατείας της Σπλάντζιας.

chania_city/splatzia2.jpg

Διαθέτει δύο πλήρως εξοπλισμένες με εποπτικά μέσα αίθουσες διδασκαλίας, μικρή βιβλιοθήκη με βιβλία, περιοδικά, μουσική, βίντεο και μικρή κουζίνα-κυλικείο για χρήση από τους μαθητές. Η ταχυδρομική και η ηλεκτρονική διεύθυνση του Κέντρου μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους μαθητές για την αλληλογραφία και τα προσωπικά τους μηνύματα.

Επίσης, οι μαθητές έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο από τις εγκαταστάσεις του Κέντρου.

You are here Home > Το Κέντρο