Η πόλη των Χανίων

Η πόλη των Χανίων βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά του Ν. Χανίων. Η πρωτεύουσα του νομού συγκεντρώνει κατά κύριο λόγο τις διοικητικές, οικονομικές, εμπορικές αλλά και μεταφορικές υπηρεσίες του νομού.

chania_city/agora-chania.jpg
Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του 2001 και μετά τη συνένωση επτά Δήμων, ο νέος πλέον Δήμος Χανίων αριθμεί περίπου 100.000 κατοίκους.

Η ιστορία των Χανίων ξεκινάει από τα αρχαία χρόνια. Υπήρξε σημείο συνάντησης πολλών πολιτισμών (Μινωικού, Ελληνιστικού, Ρωμαϊκού, Βυζαντινού, Ενετικού και Τουρκικού) με εμφανή τα ίχνη τους σε κάθε βήμα του επισκέπτη. Το παλαιό κομμάτι της πόλης είναι καλοδιατηρημένο και γοητευτικό, αλλά και το σύγχρονο ζωντανό και οργανωμένο.

Τα Χανιά θεωρούνται ως μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας και ίσως η πιο γραφική πόλη της Κρήτης. Η πολιτιστική ζωή είναι έντονη καθώς σε όλη τη διάρκεια του χρόνου οργανώνονται εκθέσεις, φεστιβάλ, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.

chania_city/chania_7.jpg
Στα Χανιά βρίσκεται το Διεθνές αεροδρόμιο του Νομού καθώς και το λιμάνι της Σούδας, το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι της Μεσογείου.

Η Δημοτική Αγορά, στην καρδιά της Πόλης των Χανίων, στεγάζεται σε ένα κτίριο του 1913. Σε μικρή απόσταση από το κέντρο βρίσκεται ο Δημοτικός Κήπος, στον οποίο υπάρχει και ένα μικρός ζωολογικός κήπος.

Η πόλη παρέχει πολλές δυνατότητες για ψυχαγωγία και διασκέδαση τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι. Ειδικά το καλοκαίρι προσφέρεται για χαλάρωση, καθώς βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα. Αποτελεί επίσης, αφετηρία για πολλές εκδρομές και περιπάτους στο πλούσιο φυσικό περιβάλλον του νομού Χανίων (παραλίες, ορεινά μονοπάτια, πηγές, φαράγγια, παραδοσιακά χωριά, περιβόλια, ελαιώνες).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Ν. Χανίων και για την πόλη των Χανίων, δείτε:

Δήμος Χανίων
Περιφερειακή Ενότητα Χανίων - Τμήμα Τουρισμού

You are here Home > Η Πόλη