Blog

Οι Αποκριές

Ana Reisinger

February, 2019

Lexis

Την Κυριακή μετά την Τσικνοπέμπτη, την πέρασα με τους Γιαρ Αμάν, το συγκρότημα με το οποίο παίζω μια φορά την εβδομάδα. Εκείνη την Κυριακή κάναμε μια πομπή γύρω από την παλιά πόλη. Ντυθήκαμε μασκαράδες, εγώ ντύθηκα τσιγγάνα.
Ξεκινήσαμε από την Σπλάντζια κατά τη μία, ήμασταν περίπου τριάντα πέντε άτομα. Είχαμε διάφορα όργανα: ούτια, λύρες, λαούτα, ακορντεόν, κιθάρες, κρουστά και άλλα. Υπήρχαν και τραγουδιστές και χορευτές. Πρώτα πήγαμε στους μικρούς δρόμους του λιμανιού, σταματήσαμε δύο φορές να χορέψουμε και να παίξουμε παιχνίδια για τα παιδιά που μας ακολουθούσαν. Μετά προχωρήσαμε στο λιμάνι και γυρίσαμε στη Σπλάντζια από τα Μαχαιράδικα και τους δρόμους της Σπλάντζιας. Στη Σπλάντζια είχε φαγητό για τους φίλους μας και ποτό (κρασί και τσικουδιά). Παίξαμε πιο πολλά παιχνίδια και μετά μουσική όλοι μαζί στην πλατεία και οι φίλοι μας χορέψανε. Παίξαμε μέχρι που άρχισε να βρέχει.
Πήγα σπίτι μου κι έφαγα. Πεινούσα πολύ! Ήμουν πολύ κουρασμένη, κοιμήθηκα πολύ νωρίς και ξύπνησα το επόμενο πρω. Ήταν μια πολύ όμορφη μέρα!