Blog

Ένα μεγάλο ταξίδι

James Vance

February, 2019

Lexis

Όταν πήραμε πτυχίο από το πανεπιστήμιο, ο φίλος μου κι εγώ αποφασίσαμε ότι θέλουμε να πάμε ένα μεγάλο ταξίδι να γιορτάσουμε. Ούτε εγώ, ούτε ο φίλος μου δεν είχαμε ταξιδέψει πουθενά.

Ο φίλος έμενε στο New Jersey κι εγώ πήγα εκεί από τη North Carolina για να τον συναντήσω. Θέλαμε να ταξιδέψουμε όλο το καλοκαίρι, τρεις μήνες, να δούμε τη χώρα μας.

Το πρώτο πρόβλημα ήταν τα λεφτά. Δεν είχαμε. Ο φίλος μου είχε ένα παλιό μικρό, ανοιχτό, σπορ αυτοκίνητο, ένα MG, που αποφασίσαμε ότι δεν θα τα κατάφερνε στο ταξίδι. Οι γονείς του φίλου μου μας ενθάρρυναν να πάμε ταξίδι, γι’ αυτό αντάλλαξαν το οικογενειακό αυτοκίνητο με το μικρό.

Εγώ είχα μία κάρτα για βενζίνη. Μετά κερδίσαμε λίγα λεφτά με μικροδουλειές στο New Jersey. Ήμασταν έτοιμοι να φύγουμε. Η ιδέα μας ήταν να δουλέψουμε εδώ κι εκεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Όταν θα τελείωναν τα λεφτά μας, θα σταματούσαμε να βρούμε δουλειά. Μετά που θα κερδίζαμε λίγα λεφτά, θα συνεχίζαμε το ταξίδι. Στείλαμε 100 δολάρια στους φίλους μας που έμεναν στην Καλιφόρνια σε περίπτωση που θα φτάναμε στο San Francisco χωρίς λεφτά.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, δουλέψαμε μόνο δύο φορές. Πρώτη φορά ήταν στο Τέξας, που βοηθήσαμε έναν άνθρωπο να μεταφέρει μεγάλες μηχανές ποπ κορν. Η άλλη δουλειά ήταν στην περιοχή Carpinteria στην Καλιφόρνια, όπου δουλέψαμε μαζί με μετανάστες στο σκάψιμο ενός κτήματος που καλλιεργούσαν λουλούδια. Μετά από λίγες μέρες μας έδιωξε ο επιστάτης, λέγοντάς μας «Εσείς αγόρια δεν είστε γεννημένοι γι’ αυτή τη δουλειά».

Στο ταξίδι μας ακολουθήσαμε ένα νότιο δρόμο από το New Jersey. Πήγαμε στο Tennesse, Arkansas και δυτικά στο Texas, Arizona, Mexico, New Mexico, Colorado, κλπ. Μπήκαμε στην Καλιφόρνια από Tijuana Mexico. Από εκεί βόρεια στο San Francisco.

Όταν φτάσαμε στο San Francisco είχαμε μόνο 25 cents ο φίλος μου κι εγώ μαζί. Δεν μπορούσαμε να διασχίσουμε μία γέφυρα γιατί κόστιζε 1,50$. Έπρεπε να πάμε από το μακρύ δρόμο για να φτάσουμε στο σπίτι του φίλου μας που μας περίμεναν τα λεφτά που είχαμε στείλει από το New Jersey.

Μετά την Καλιφόρνια ταξιδέψαμε στον Καναδά και στις βόρειες πολιτείες και τελικά επιστρέψαμε στο New Jersey.

Εκτός από το Μεξικό και το σπίτι του φίλου μας στο San Francisco και δύο εθνικά πάρκα, κατασκηνώναμε κάθε νύχτα. Δεν κατασκηνώσαμε στο Yosemite και Yellow Stone γιατί φοβόμασταν τις αρκούδες. Κοιμόμασταν στο αυτοκίνητο. Μερικές φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας οι αρκούδες περπατούσαν γύρω από το αυτοκίνητο. Μια φορά που κάναμε πικ-νικ στο δάσος, ένα αρκουδάκι μας είδε και μας κυνήγησε μέχρι το αυτοκίνητο.

Τα πιο ωραία μέρη που είδαμε στο ταξίδι ήταν το New Mexico και η South Dakota. Το τοπίο στο New Mexico είναι πολύ ξηρό, γραφικό και γεμάτο χρώμα. Στο New Mexico ζούνε πολλοί άνθρωποι που κατάγονται από την Αμερική. Ένα φημισμένο χωριό είναι το Taos Pueblo. Είναι περίπου χιλίων χρόνων και οι άνθρωποι εκεί ζουν παραδοσιακά.

Ένα μέρος στη South Dakota που είναι πάρα πολύ ωραίο είναι τα Μαύρα Βουνά (Black Mountains). Τα βουνά έχουν βαθύ πράσινο χρώμα και βλέπαμε πολλά βουβάλια (buffalo) να περιπλανιούνται στις πλαγιές των λόφων. Εκεί επίσης, ζουν τα prairie σκυλιά. Το μέγεθός τους είναι όσο ένας ποντικός, γαβγίζουν όπως ένας σκύλος και ζουν κάτω από τη γη.

Μετά από τρεις μήνες γυρίσαμε στο New Jersey με χαλασμένο αυτοκίνητο και μεγάλο λογαριασμό στην κάρτα μου.
Έγραψα μόνο μερικές εμπειρίες του ταξιδιού. Πραγματικά θα μπορούσα να γράψω ένα ολόκληρο βιβλίο αλλά όχι στα ελληνικά.
Ήταν ένα φανταστικό ταξίδι που δεν θα ξεχάσω ποτέ!